Viime viikolla aloittaessa bloggailua, törmäsin itselleni ihan uuteen asiaan, virkattuihin tiskirätteihin. Näitä virkkaa ja kutooo lähes jokainen käsityöihminen, on kutonut jo monta vuotta. Itse kun näin ekan kerran jonkun blogissa, niin jäin vain tuijottamaan että ihanko oikeasti joku virkkaa tiskirättinsä, vaikka kaupastakin niitä saa? :D Noh, sitten niihin tiskirätteihin törmäsin joka puolella nettiä ja samalla opin sen, että ekologinen ihminen tekee rättinsä bambulangasta. Se on myös nopeammin kuivuvaa ja hygieenisempää.   

Parissa päivässä valmistui 3 tiskirättiä, ensimmäinen on jo käytössä ja kyllä tykkään! Näitä kun tekee tarpeeksi niin aina on valmiina uusi, kun yksi pesussa, ja joku kuivumassa. 

Ensimmäinen tiskirätti on kyllä ihan mallikappaleen näköinenkin, en ollut ennen näitä edes pylväitä virkannut. Nämä on siis virkattu pylväillä alusta loppuun ja bambulangasta.



Lainasin kirjastosta Novitan lehtiä (melko vanhoja, kaikki uudet hyllystä poissa..) ja löytyi kiva pienen virkatun korin malli. Tämmöinen siitä tuli.